A BKV megegyezett dolgozóival

A közlekedési vállalat megállapodott a bérekről a cég szakszervezeteivel.

KG
2014. 04. 18. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKV pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ez a béremelés azokat a főállású dolgozókat érinti, akik 2013. december 31-én állományban voltak. Ezenkívül a BKV havonta ötezer forint értékű Erzsébet-utalványt ad, és az áprilisi bérekkel együtt kifizetik a jubileumi és egyéb jutalmakat is, az év végén pedig 36 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak a teljes munkaidős dolgozók. A részmunkaidőben foglalkoztatottak a munkaidejük arányában kapják meg ezt a juttatást.

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója a közlés szerint azt mondta, a BKV vezetése a jelenlegi gazdasági környezet, valamint a társaság nehéz pénzügyi helyzetének figyelembevételével, az előzetes üzleti terv sarokszámain belül maradva korrekt ajánlatot tett.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is megállapodott a szakszervezetekkel a bérekről, a munkáltató április elsejétől átlagosan 3 százalékos alapbéremelést biztosít a jegyellenőrök, pénztárosok, diszpécserek, projektmérnökök, közútkezelők, parkolóőrök és minden munkatárs számára, hasonlóan a többi közlekedési társasághoz, a BKK Közúthoz és a BKV-hoz – közölte az MTI megkeresésére a cég pénteken. A közlés szerint Vitézy Dávid vezérigazgató és az összes reprezentatív szakszervezet vezetője aláírta a bérmegállapodást.

A bérfejlesztés nem érinti a Munka törvénykönyve szerinti vezető állású munkavállalókat – jegyezték meg. Felidézték: a bérfejlesztés részleteiről korábban hosszas érdek-képviseleti egyeztetést folytattak.

Az előzetes üzleti terv keretein belül maradva mindenki számára megnyugtató megoldást jelent a mostani megállapodás. A bérmegállapodás értelmében a cafeteria-kereteket a különböző munkakörökben végre egységesíteni tudják, illetve továbbra is a Munka törvénykönyve meghatározott műszakpótléknál magasabb mértékű – 35 százalékos – pótlékot kapnak az arra jogosult munkavállalók – hangsúlyozták.

A Főpolgármesteri Hivatal a BKV-nál és a BKK-nál létrejött megállapodással kapcsolatban azt közölte az MTI-vel, hogy azokat a városvezetés politikai és pénzügyi szempontból egyaránt jelentős eredménynek tekinti. A közleményben azt írták, hogy a megállapodások megkötését a szakszervezetekkel folytatott hosszas egyeztetés előzte meg, amelynek a főváros aktív résztvevője volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.