A kedvező gazdasági adatok a választások után is igazak

Folytatódó gazdasági növekedésre számít Szatmáry Kristóf fideszes országgyűlési képviselő.

MD
2014. 04. 16. 13:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a korábbi MSZP-kormányok gyakorlatával szemben az Orbán-kabinet által az elmúlt időszakban ismertetett kedvező gazdasági adatok a parlamenti választás után is igazak, sőt a közelmúlt hírei azt igazolják, hogy a gazdasági növekedés folytatódik, sőt bizonyos területeken fokozódik is.

Szatmáry Kristóf alátámasztásul a kedvező gazdasági mutatók közül kiemelte az Európai Unió tagállamain belül is az egyik legalacsonyabb inflációt, a külkereskedelmi többlet növekedését, valamint a kiskereskedelmi forgalom immár nyolc hónapja tartó, a vállalkozások szempontjából nagyon fontos bővülését.

A képviselő-államtitkár emellett felhívta a figyelmet arra is, hogy folyamatosan nő az ipari termelés, és friss adatok szerint az építőipar termelése 28,3 százalékkal volt magasabb februárban, mint egy évvel korábban.

Az ipari termelés mennyisége 2014 februárjában 8,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az előző hónapokhoz hasonlóan a termelés bővüléséhez elsősorban a járműgyártás, illetve az ehhez kapcsolódó beszállítói ágazatok eladásainak jelentős növekedése járult hozzá – közölte a részletes adatok alapján a Központi Statisztikai Hivatal április 4-én.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.