A kormány nagy figyelmet fordít a beregi és szatmári térségre

Édesipari gyártóüzemet épít a Fruitbonbon Kft. a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beregsurányban.

MD
2014. 04. 04. 15:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Attila ügyvezető igazgató az eseményen elmondta, a 41-es főút mellett, a magyar–ukrán határátkelő közelében lévő gyáregységet saját tőkéből építi fel a cég, a tervek szerint decemberre készül el. Az üzemben egyebek között csokoládés gyümölcsdesszertet fognak gyártani. A teljes termelési kapacitás elérésekor legalább 100-150 betanított dolgozóra lesz szüksége a társaságnak – közölte az igazgató.

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az ünnepségen hangsúlyozta, hogy a kormány nagy figyelmet fordít a beregi és szatmári térségre, ahová az elmúlt években – csak a nagyberuházások által – 60-65 milliárd forint fejlesztési összeg érkezett. Emlékeztetett arra, hogy elkészült az új Tisza-híd Vásárosnaménynál, elkezdődött a beregi árapasztó tározó építése, és hamarosan átadják az M3-as autópálya Vásárosnaményig tartó szakaszát.

„Akkor járunk jó úton, ha egy adott térségben rejlő lehetőségekre alapozunk” – fogalmazott Czomba Sándor, hozzátéve: a beregi tájegység mezőgazdasági termelésre alkalmas, az ehhez kapcsolódó termékek előállítását, feldolgozását és értékesítését kell elősegíteni.

A 2013-ban alakult, külföldi tulajdonosi körrel rendelkező Fruitbonbon Kft. a Bereg-Log Kft. segítségével építi fel üzemét. Varga Attila közlése szerint az új beregsurányi gyárban aszalt gyümölcs és dió alapú, kézi gyártású édességeket fognak előállítani. A cég a későbbiekben helyi termelőkkel termeltetné meg a gyártáshoz szükséges alapanyagot, a jövőben erre alapoznák a termelési kapacitás egyik részét.

A beruházás első ütemében, jövőre már 25-30 dolgozó foglalkoztatásával számolnak a társaságnál. A dolgozói létszám a második ütemes fejlesztéssel tovább bővülhet. A tervezett három gyártósor termelésbe állításával pedig többféle terméket is elő tudnak majd állítani – mondta Varga Attila.

Tilki Attila, a Fidesz–KDNP térségi országgyűlési képviselője az eseményen arról szólt, hogy a környékbeliek már várják azokat a munkalehetőségeket, amelyeket ez a beruházás fog teremteni. Elmondta, a környező településeken a szakképzetlen női munkaerő foglalkoztatása jelenti a legnagyobb kihívást, ezért is örömteli a Fruitbonbon Kft. fejlesztése, ahol várhatóan lesz lehetőség betanított munkára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.