időjárás 23°C Annamária, Tihamér 2022. július 1.
logo

A kormány támogatja a járműipar fejlődését

SZN
2014.04.01. 21:27

Tatabánya és Esztergom térségét kiemelt járműipari központtá nyilvánították.

A keddi Magyar Közlönyben olvasható kormányhatározatban a kabinet felhívja a nemzetgazdasági minisztert, a nemzeti fejlesztési minisztert és az emberi erőforrások miniszterét, hogy szakpolitikai hatáskörükben eljárva, prioritásként kezelve lássák el Tatabánya megyei jogú város, valamint Esztergom város térségében a gépipar és elektronikai ipar fejlesztéséhez kapcsolódó intézkedéseket.

A nemzetgazdasági és a nemzeti fejlesztési miniszternek emellett a következő, 2014–2020-as európai uniós programozási időszak tervezésekor – a járműipar stratégiai jelentőségének érdekében –, biztosítaniuk kell a Tatabánya-Esztergom kiemelt járműipari központ fejlődéséhez szükséges feltételek koherens illeszkedését a fejlesztéspolitikába – olvasható a határozatban.

A Magyar Suzuki Zrt. a nyár elején megkezdi legfrissebb modellje, az iV-4 prototípusának gyártását, a sportos terepjáró tömeggyártása 2015 elején indul az esztergomi gyárban.

 

A négykerék-meghajtásos terepjárót a Vitara utódjának szánják, nagyobb és erőteljesebb lesz, mint az SX4 S-Cross sport-szabadidőautó, amelyet tavaly szeptember óta gyártanak Esztergomban.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.