A kormány támogatja a járműipar fejlődését

Tatabánya és Esztergom térségét kiemelt járműipari központtá nyilvánították.

SZN
2014. 04. 01. 21:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keddi Magyar Közlönyben olvasható kormányhatározatban a kabinet felhívja a nemzetgazdasági minisztert, a nemzeti fejlesztési minisztert és az emberi erőforrások miniszterét, hogy szakpolitikai hatáskörükben eljárva, prioritásként kezelve lássák el Tatabánya megyei jogú város, valamint Esztergom város térségében a gépipar és elektronikai ipar fejlesztéséhez kapcsolódó intézkedéseket.

A nemzetgazdasági és a nemzeti fejlesztési miniszternek emellett a következő, 2014–2020-as európai uniós programozási időszak tervezésekor – a járműipar stratégiai jelentőségének érdekében –, biztosítaniuk kell a Tatabánya-Esztergom kiemelt járműipari központ fejlődéséhez szükséges feltételek koherens illeszkedését a fejlesztéspolitikába – olvasható a határozatban.

A Magyar Suzuki Zrt. a nyár elején megkezdi legfrissebb modellje, az iV-4 prototípusának gyártását, a sportos terepjáró tömeggyártása 2015 elején indul az esztergomi gyárban.

 

A négykerék-meghajtásos terepjárót a Vitara utódjának szánják, nagyobb és erőteljesebb lesz, mint az SX4 S-Cross sport-szabadidőautó, amelyet tavaly szeptember óta gyártanak Esztergomban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.