Az Új Széchenyi Terv segítségével fejlesztettek a csokigyárban

Fejlesztette üzemét a Sárospatak-Hungária Édesipari Kft., a Zemplén Csokoládégyárban csaknem 361 millió forintos beruházás fejeződött be – közölte a társaság az MTI-vel.

NT
2014. 04. 05. 6:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég ehhez 144 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán. A tájékoztatás szerint a tíz évvel ezelőtt, 2004-ben zöldmezős beruházásban létrehozott édesipari gyárban most új üzemrészt építettek, amelybe automata csokoládégyártó gépsort állítottak be.

A társaság jelenleg egy csokoládégyárral és egy kakaócsomagoló üzemmel rendelkezik. A tevékenységet 2004-ben egyedi szaloncukor gyártásával kezdték, azóta a saját márkás és prémium szaloncukrok mellé felkerült a termékek listájára a szeletes csokoládé, a mártott ostya, különféle szezonális csokoládétermékek, és a bevonómassza is.

A mostani beruházás lehetővé teszi, hogy úgynevezett üreges termékeket – csokitojást, nyúl- és mikulásfigurákat – is gyártsanak.

A sárospataki csokoládégyár a 2012-es üzleti évben csaknem nettó 4 milliárd forint értékben értékesítette termékeit, fele-fele arányban hazai és exportpiacokon. Az üzemi eredmény meghaladta a 65 millió forintot.

A társaság jelenleg hetvenöt embert alkalmaz, a fejlesztésnek köszönhetően kisebb létszámbővítés várható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.