Az uniót már leköröztük, de van még feladat

10,2 százalékos a munkanélküliségi mutatónk, miközben az uniós átlag 10,8 százalék.

PR
2014. 04. 16. 10:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végre az uniós átlag alatt van a munkanélküliségi rátánk, 10,2 százalékos, miközben a közösségben ez a mutató 10,8 százalékos – jelentette ki Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Mint az a Hiradó.hu beszámolójában olvasható, gond viszont, hogy van olyan régiónk, ahol 5 százalékos, és van olyan, ahol 15 százalék felett van a munkanélküliség. Győr-Moson-Sopron megyében 3 százalék alatti, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 21 százalék feletti az állástalanok aránya. Hétszeres a különbség országon belül – jegyezte meg.

Rövid távon lehet csökkenteni ezeket a különbségeket különféle eszközökkel – mondta az államtitkár példaként említve a lakhatási támogatást. Ez egy picit segít, de nem hoz megoldást, ráadásul nem is szeretnénk, hogy „farnehéz” vagy „orrnehéz” legyen az ország. Nyilván azt szeretnénk, ha a munkahelyek mennének oda, ahol egyébként nagyon sok munkáskéz rendelkezésre áll – hangsúlyozta Czomba Sándor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.