Bővítette telephelyét a magyar energiaital-gyártó cég

Mintegy 251 millió forintos beruházással fejlesztette szikszói telephelyét a Hell Energy Magyarország Kft.

MD
2014. 04. 04. 19:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beruházást a cég közleménye szerint az Európai Unió és a magyar állam 150 millió forinttal támogatta az Új Széchenyi Terv keretében. A hat új munkahelyet teremtő fejlesztés részeként a gyártás során keletkező szennyvíz kezelésére a gyár csaknem háromszorosára bővítette saját kezelő üzemének kapacitását, továbbá új szörpgyártó berendezéssel is bővült az üzem.

A közel 200 embert foglalkoztató cégcsoport Borsod-Abaúj-Zemplén megyében működő gyára az energiaitalon kívül üdítőital és ízesített vizek gyártására specializálódott. A cég főleg exportra termel, a Magyarországon gyártott italok mintegy 85 százalékát külföldön értékesítik. A cég szerint a beruházás hozzájárul a vállalat piaci részesedésének növeléséhez, az eddig megszerzett piaci pozíció megtartásához és további erősítéséhez is.

A Hell Energy Magyarország Kft. 2012-ben 383,6 millió forintra, 15 százalékkal tudta növelni adózott eredményét az előző évhez képest. A tavalyi gazdasági adatokat később teszik közzé a cég tájékoztatása szerint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.