Budapest nyújtja a legjobb ár-érték arányú szolgáltatást

2014-ben is Budapest a legkedvezőbb utazási célpont a városlátogató desztinációk közül.

MD
2014. 04. 04. 17:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brit posta minden évben elkészíti felmérését arról, hogy a brit turisták számára mely városok árfekvése a legkedvezőbb, az angol font mely országokban éri a legtöbbet. A Post Office Travel Money 2014. évi City Cost Barometer című tanulmányának tájékoztató sajtóanyaga egyértelmű győztesként emeli ki Budapestet, mint legjobb választást a városlátogató (city-break) desztinációk között a fonttal fizető brit utazók számára.

A felmérés összehasonlítja azokat a tipikus költségeket, amelyek egy városlátogató út során adódnak, például egy pohár bor, egy üveg sör, egy kávé, múzeumi belépő, repülőtéri transzferek, szállás. Ezek alapján és a font forinttal szembeni erősödése miatt az európai városok közül 2014-ben is Budapest nyújtja a legjobb ár-érték arányú szolgáltatást a 25 vizsgált város közül – áll az MT közleményében.

A felméréshez adatok szolgáltatásával hozzájárult az MT Zrt. londoni képviselete és budapesti központja is.

Januárban a magyar belföldivendég-éjszakák száma 16, a külföldivendég-éjszakáké 11,2 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához viszonyítva, összességében a vendégforgalom 13,5 százalékkal haladta meg az előző évit – közölte a Központi Statisztikai Hivatal március közepén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.