Csökkent a munkanélkülisegély-igénylések száma az USA-ban

Csökkent az újonnan benyújtott munkanélkülisegély-igénylések száma az Egyesült Államokban a múlt héten – közölte csütörtökön a washingtoni munkaügyi minisztérium.

NT
2014. 04. 10. 17:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új segélykérelmek száma 300 ezer volt a korábbi 332 ezer után. Piaci elemzők 320 ezer új igénylésre számítottak.
Az új segélykérelmek száma jelentősen csökkent, a minisztérium adatai szerint utoljára 2007 májusában volt ilyen alacsony, amikor 297 ezer kérelmet dolgoztak fel a hónap második hetében.

A segélykérelmek száma az elmúlt héten Kalifornia, Oregon és Ohio államaiban nőtt a legjobban, és Pennsylvania, Texas, valamint Missouri államaiban mérték a legnagyobb visszaesést.

A segélykérelmek négyhetes mozgóátlaga csütörtökön 316,25 ezer volt, kisebb, mint az előző, április 3-ai adatközléskor számolt 321 ezres adat. A tartósan segélyt kérők száma 2,776 millióra csökkent a korábbi 2,838 millióról. Az elemzők 2,850 milliós adatra számítottak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.