Dollárkötvénnyel növelte devizatartalékait a jegybank

Márciusban 2,409 milliárd euróval 36,197 milliárdra nőtt az MNB devizatartaléka.

WL
2014. 04. 07. 9:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ÁKK március 18-án csaknem ötszörös túljegyzésre bocsátott ki egymilliárd dollár értékben ötéves és kétmilliárd dollárért tízéves államkötvényt. A 4 százalékos fix kamatozású ötéves papír kamatfelára 260, az 5,375 százalékos kuponnal eladott tízévesé 287,5 bázisponttal haladja meg a hasonló futamidejű amerikai államkötvény hozamát.

Márciusban nem volt állami devizakötvény-lejárat, legutóbb januárban kellett visszafizetni egy egymilliárd euró névértékű tízéves kötvényt. Legközelebb május 6-án egy félmilliárd angol font (605 millió euró) értékű, szintén tízéves kötvény visszafizetése válik esedékessé, júliusban pedig egy ötéves futamidejű egymilliárd eurós kötvény jár le.

Dollárban a tartalékok összege 49,756 milliárd volt március végén az egy hónappal korábbi 46,385 milliárd, a tavaly év végi 46,508 és az egy évvel korábbi 45,469 milliárd dollárral szemben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.