Együttműködik a GVH és az EEKH

Cél, hogy a szervezetek információcserével, szakmai konzultációval kölcsönösen segítsék egymás tevékenységét.

TK
2014. 04. 29. 11:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményükben azt írták: a megállapodás célja, hogy a szervezetek információcserével, szakmai konzultációval kölcsönösen segítsék egymás tevékenységét, valamint közös tájékoztatásokkal növeljék a fogyasztói tudatosságot.

Az utóbbi években előtérbe került egészségmegóvó életszemlélettel párhuzamosan nőtt a termékeik egészségmegőrző, gyógyító hatását ígérő vállalkozások száma. Egyre több olyan termék kerül forgalomba, amely az e területen megnövekedett fogyasztói igényeket elégíti ki. Az együttműködő hatóságok kiemelt figyelmet fordítanak a sérülékeny fogyasztók védelmére, mert ők az élethelyzetüknél, egészségi állapotuknál fogva kiszolgáltatottabb helyzetben vannak a vállalkozások tájékoztatásaival, reklámjaival szemben – tették hozzá.

A két szervezet közlése szerint céljuk a szorosabb együttműködés kialakításával kiemelten az orvostechnikai eszközök, illetve a gyógyászati segédeszközök piacainak megbízható, átlátható működésének biztosítása, a felhasználók tisztességes tájékoztatásának az elősegítése.

A megállapodás alapján a hatóságok tájékoztatják egymást az ágazati és szakhatósági vizsgálatokról, a piacfelügyeleti és a versenyfelügyeleti eljárásokról, a piacelemzésekről, a jogszabálytervezetekkel kapcsolatos véleményükről, és szükség esetén konzultációt tartanak a két szervezet munkatársainak részvételével. A felek közös programok, tájékoztató kampányok szervezésével törekszenek a fogyasztói tudatosság növelését célzó kommunikációs tevékenységük összehangolására is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.