Ennyivel csökken a mai naptól a gáz ára

Keddtől újra csökken a rezsi. Februárban írták alá a törvénycsomagot.

KG
2014. 04. 01. 4:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A februárban hozott rezsicsökkentési és fogyasztóvédelmi törvénycsomag szerint az alapdíj és a fogyasztott gáz mennyisége alapján számított összeg április 1-jétől nem lehet több a 2013. november 1-jén alkalmazott díjak 93,5 százalékánál. A 93,5 százalékot azonos hőmennyiségre és azonos kedvezményekkel kell számolni.

A harmadik rezsicsökkentési törvény alapján a gáz ára mellett az áramé szeptembertől további 5,7 százalékkal, a távhőé pedig októbertől további 3,3 százalékkal csökken.

Tavaly januártól először 10 százalékkal, majd novemberben 11,1 százalékkal csökkent a távhő, a gáz és a villamos energia ára, júniustól pedig további 9 egyéb közszolgáltatásé.

A kormánypártok és Magyarország közös sikerének nevezte, hogy a most záruló ciklusban végig rendkívül erős, markáns támogatás volt a kormány mögött. Csak egy erős felhatalmazással bíró kormány tudja megvédeni a rezsicsökkentést Brüsszelben, s tudja akár a Nemzetközi Valutaalap, akár az Európai Unió ellen vívni a szükséges harcokat – fogalmazott hétfőn Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke.

 

Van tartalék

 

Van még tartalék az energiaszolgáltatóknál, ezért további rezsicsökkentés lehetséges – fejtette ki a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Varga Mihály.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.