Fapadosok márciusa: vegyes teljesítmény

Az Easyjet és a Norwegian több utast szállított, a Ryanair utasszáma csökkent.

NT
2014. 04. 07. 17:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Easyjet hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 2013 márciusához képest 4,8 százalékkal több, 5,1 millió utast szállított a cég, ezzel 61,8 millióra nőtt a tavaly március óta lebonyolított utasforgalma. A gépek telítettségi mutatója is javult az angol diszkonttársaságnál, 1 százalékponttal 91,5 százalékra a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Romlott viszont az ír Ryanair utasforgalmi statisztikája: Európa legnagyobb fapados légitársasága 5,2 millió utast szállított márciusban, ez 200 ezerrel kevesebb a 2013. márciusi adatoknál. A cég honlapján közzétett jelentés szerint a csökkenés oka, hogy tavaly márciusra estek a húsvéti ünnepek. Az utasforgalom csökkenése ellenére a Ryanair járatainak kihasználtsága 1 százalékponttal emelkedett, és márciusban elérte a 80 százalékot.

Szintén jól teljesített a hosszú távú járatokat is teljesítő Norwegian Air Shuttle, 25 százalékkal több, 1,8 millió utast fuvarozott a tavasz első hónapjában. A norvég társaság 52 százalékkal növelte értékesített utaskilométereinek számát, és 51 százalékkal nőttek a kapacitások is, járataik töltöttségi mutatója 0,2 százalékponttal 77,8 százalékra emelkedett márciusban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.