Felhasználták a 13 milliárd forintot

Az idén 2-3 százalékkal növekedhet a haltermelés Magyarországon.

LM
2014. 04. 16. 20:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vezérigazgató hozzátette: a haltermelés növekedésének feltétele, hogy az időjárás kedvező legyen, valamint a takarmányárak se emelkedjenek jelentős mértékben. A termelés növeléséhez szükséges jó minőségű kétnyaras halállomány ugyanis a termelők rendelkezésére áll, ami a tervek megvalósításához szükséges. Tájékoztatott arról is: az elmúlt uniós költségvetési időszakban – 2007–2013 között – a Halászati Operatív Programból (HOP) rendelkezésre álló 13 milliárd forintot maradéktalanul felhasználta az ágazat a magyar halgazdaság megújítására. Az operatív program utolsó forráselemére, az innovációs és a marketing területre most írták ki a pályázatokat, amelyek forrásösszege mintegy 1,5 milliárd forint. Az elmúlt uniós költségvetési időszakban a halászat fejlesztésére rendelkezésre álló forrás a mostani költségvetési időszakban – 2014–2020 között – 5 százalékkal emelkedik, tette hozzá a vezérigazgató.

A magyarok átlagos halfogyasztása az uniós átlagnál jóval alacsonyabb, de 10-12 éven belül lényegesen emelkedhet – mondta egy decemberi interjúban Lévai Ferenc.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.