Fogyasztóbarát rendszeren dolgozik a kormány

Németh Szilárd szerint a fő cél, hogy a háztartások és a vállalkozók a legolcsóbb energiát kapják.

PR
2014. 04. 16. 9:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz ígérete szerint a vállalkozók energiaszámlájának mérséklésével folytatódik a rezsicsökkentés. Ezzel kapcsolatban arra hívják fel a figyelmet: különösen súlyos feladat hárul majd a párt Brüsszelbe delegált képviselőire, hiszen nekik kell az első vonalban megvédeniük a rezsicsökkentést az ellenséges uniós környezetben. Emlékeztettek rá: az unió néhány vezetője és bürokratája, „hatalmán jócskán túlterjeszkedve”, már nekiugrott a rezsimérséklésnek, sőt az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárással is fenyegetett a hatósági árak alkalmazása miatt.

Németh Szilárd, a rezsi csökkentéséért felelős fideszes munkacsoport vezetője a Ma reggelben felelevenítette, hogy az elmúlt másfél évben több szinten kellett megküzdeni a mérséklésért. „Április 6-án az emberek azt mondták, hogy a rezsicsökkentést folytassuk [ ], erre kaptunk újabb kétharmados felhatalmazást – jelentette ki. – Megnyugodhat mindenki, mert a szeptember 1-jei 5,7 százalékos áramdíj- és az októberi 3,3 százalékos távhődíjcsökkentés nem került veszélybe.”

„Ha nem így lett volna, akkor ma nem arról beszélnék, hogy folytatódik a rezsicsökkentés. Azok, akik kiszolgálják a szolgáltatókat és kiszolgálják az uniós bürokratákat, egy tollvonással szüntették volna meg az egészet” – fogalmazott. Hozzátette: a május 25-ei európai parlamenti választásnak is nagy tétje van.

 

Németh Szilárd közölte, hogy összesen 18 tagállamban van egyetemes szolgáltatás vagy hatósági ár. A fideszes politikus szerint Magyarországot leginkább azért ostorozták, mert egyrészt a választást akarták befolyásolni, másrészt a hiszterizált állapotot folyamatosan fenn lehet tartani addig, amíg nem néppárti lesz az elsődleges befolyás. „Egy erős néppárti hatalom az unióban a rezsicsökkentés politikája mellett fog dönteni” – jelentette ki.

A 2014-es tervekről Németh Szilárd elmondta, Magyarországon a fő cél az, hogy a háztartások és a vállalkozók a legolcsóbb energiát kapják. „Ezt az egész rendszert úgy kell átalakítani, hogy nonprofit jellegű szolgáltató tudjon szolgáltatni, másrészt olyan fogyasztóbarát rendszert kell kialakítani, amely elősegíti a tudatos fogyasztói magatartást” – közölte.

A politikus arra is kitért, hogy a kormányhivatalokban már működnek a rezsipontok az ország húsz területén. Ott bármilyen rezsicsökkentéssel kapcsolatos kérdésre szívesen válaszolnak mind a vállalkozóknak, mind a fogyasztóknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.