Gyorsult a német infláció

Németországban gyorsult az éves alapon számolt infláció áprilisban márciushoz képest – közölte a német statisztikai hivatal.

KG
2014. 04. 29. 12:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Destatis keddi közleménye szerint a fogyasztói árak áprilisban éves alapon 1,3 százalékkal emelkedtek, előtte márciusban éves alapon 1 százalékkal. Az előzetes számítások alapján áprilisban éves szinten 1,3 százalékkal csökkentek az energiaárak, de 1,8 százalékkal nőtt az élelmiszerek ára és 2,3 százalékkal a szolgáltatásoké.

Havi alapon az infláció nem gyorsult, hanem lassult. Márciusban 0,3 százalékos havi növekedés volt, áprilisban már 0,2 százalékos havi csökkenés. A Destatis két hét múlva teszi közzé végleges áprilisi inflációs adatait.

Mivel a közép- és kelet-európai térség gazdasága nagyban függ Németországtól, így a most közölt adatok nagyban befolyásolhatják az elkövetkező órákban a térségi devizáinak mozgását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.