Honlapot indított az INA-ról a Mol

Közben újabb tárgyalási fordulót kezdeményezett a Mollal a horvát kormány.

MD
2014. 04. 14. 14:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ivan Vrdoljak az interjúban riporteri kérdésre elmondta, hogy Horvátország a jövő héten levélben új tárgyalási fordulót kezdeményez a Molnál az INA irányításáról kialakult vita rendezésére. Véleménye szerint a tárgyalásokra heteken belül sor is kerülhet. A miniszter egyúttal valótlan információk terjesztésével és a közvélemény félretájékoztatásával vádolta meg a Molt.

Arra a riporteri kérdésre, hogy a tárgyalóküldöttséget ismét ő vezeti-e, a miniszter kifejtette: a horvát kormány egységes álláspontot képvisel az ügyben, és ragaszkodik hozzá, hogy egy új, a horvát törvényeknek megfelelő vállalatirányítási modellben állapodjanak meg a Mollal.

A Mol-csoport angol nyelvű honlapot indított, ahol részletes információkat tett közzé a horvát INA energetikai vállalatban tett befektetéseiről, a gáz keretszerződésről és a horvát kormánnyal folytatott tárgyalásairól - jelentette be hétfőn a Mol Nyrt.

A Mol-nak, mint nyilvánosan működő nemzetközi nagyvállalatnak kötelessége, hogy működése teljesen átlátható legyen, ennek szellemében és a nagy médiaérdeklődést kiváltó INA-ügyekkel kapcsolatos nézőpontja közvetítése érdekében hozta létre a Mol\' Investments in INA (Mol-befektetések az INA-ban) című, rendszeresen frissülő weboldalt – írja a társaság.

A közlemény szerint az oldal (www.molincroatia.com) tényszerűen leírja, hogyan mentette meg a Mol az INA-t a csődtől, változtatta nyereséges vállalattá, illetve, hogy miről is szól valójában a jelenlegi konfliktus. A témák között a Mol irányítási jogai, az INA vállalatvezetési struktúrája ugyanúgy előkerülnek, mint a múltbéli és jelenlegi tárgyalások a horvát kormánnyal.

Néhány napja Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója az egyik horvát kereskedelmi televíziónak a Mol–INA-ügyben adott exkluzív interjújában megismételte, hogy sem ő, sem kollégái nem követtek el bűncselekményt. Ugyanakkor március végén a horvát korrupció és szervezett bűnözés elleni ügyészség vádat emelt Hernádi ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.