Jó lehetőséget kínál a NAV

Péntektől elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilalkalmazása, amely az ügyintézésben segíti a hivatal ügyfeleit.

NT
2014. 04. 25. 11:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NAV pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében kiemeli: a mobilalkalmazás segítségével egy mozdulattal hozzáférhetők a legfrissebb adózási és vámügyekkel kapcsolatos hírek, és könnyebbé válik a hivatallal való kapcsolattartás.

Az alkalmazással könnyen kiszámítható az ingatlanok értékesítése után fizetendő személyi jövedelemadó, elérhetők a határátkelők nyitvatartási idejére vonatkozó információk, az aktuális hírek, az ügyfélszolgálatok elérhetősége (térkép és a navigációs rendszer segítségével).

A Nemzeti Adó- és Vámhivatallal közvetlen telefonálási vagy e-mail küldési lehetőséggel is felvehető a kapcsolat, továbbá az alkalmazás egy személyes adónaptár funkciót is tartalmaz.

A konkrét adószám vagy név ismeretében a program segítségével egyetlen lekérdezéssel megállapítható, hogy a NAV mely nyilvános adatbázisaiban szerepel a keresett adat. Így lekérdezhetők a köztartozásmentes adózók, az áfaalanyok, a végrehajtás alatt álló valamint az adóhiányos és hátralékos adózók, de megtalálhatók a felfüggesztett adószámok is.

A számtalan hasznos funkcióval ellátott NAV mobil alkalmazás az iPhone/iPad-tulajdonosok, illetve az Android alapú okos készülékek használói részére is elérhető – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.