Ketten szavaztak az alapkamat tartására

A monetáris tanács 7 tagja szavazott az alapkamat 10 bázispontos csökkentésére, és ketten voksoltak a kamat szinten tartására.

KG
2014. 04. 09. 15:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A monetáris tanács a március 25e-i ülésén 10 bázisponttal újabb történelmi mélypontra, 2,6 százalékra csökkentette az alapkamatot. A döntés megfelelt az elemzői várakozásoknak.

Az alapkamat 2,6 százalékra történő mérséklésére szavazott Balog Ádám, Bártfai-Mager Andrea, Gerhardt Ferenc, Kandrács Csaba, Kocziszky György, Matolcsy György és Windisch László.

Az elemzők véleményének átlaga szerint az év végére 3 százalékra, 2015 végére 3,75 százalékra emelkedik a kamatszint. Az MNB tavaly decemberben közzétett legutolsó inflációs jelentésében a lakossági fogyasztás és a beruházások gyorsuló növekedésével számolt a monetáris testület.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.