Kisgépes celebrepteret raknak össze Ferihegyen

Felújítják a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 1-es terminálja melletti kisgépes GAT-terminált.

BuL
2014. 04. 15. 19:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A repülőtér üzemeltetőjének keddi közleménye szerint a földi kiszolgálást végző Celebi Ground Handling Magyarországgal öt évre szóló bérleti és rekonstrukciós megállapodást írtak alá a fejlesztésről. A terminált szakaszonként újítják fel, kicserélik a közműveket, a belső beépítést pedig a Celebi szerződött partnere végzi. A cél, hogy a Formula–1 magyar nagydíjának futamára elkészüljenek a felújítással.

A megállapodást Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója, Osman Yilmaz, a Celebi ügyvezető igazgatója és Rene Droese, a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatója írta alá. Ebben egyebek mellett megállapodtak arról, hogy a kisgépes terminált a jövőben is a Celebi Ground Handling bérli, de adott esetben a Malév Ground Handling és a Menzies is használhatja a létesítményt.

A GAT-terminálon történik a kisméretű magángépek, business jetek és bérelt repülőgépek utasainak kezelése. A Budapest Airport közlése szerint a Formula–1 versenyzők mellett olyan hollywoodi hírességek is megfordultak már a ferihegyi GAT-terminálon, mint Angelina Jolie és Brad Pitt, Bruce Willis, Keanu Reeves vagy olyan milliárdos üzletemberek, akik luxus kiszolgálásra és teljes inkognitóra tartanak igényt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.