Magyar vállalkozás épít Kocsordon

Kamionszerelő-csarnokot épít a kocsordi Kádár Sped Fuvarozási, Szállítmányozási és Szolgáltató Kft.

LM
2014. 04. 05. 16:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kádár József elmondta, hogy a 142 millió forint összegű beruházáshoz mintegy 99 millió forint összegű pályázati támogatást kaptak. A létesítmény 758 négyzetméter alapterületű lesz és május végére készül el. A kétszintes szerelőcsarnokban hét új dolgozót foglalkoztatnak majd a Mátészalkával szomszédos Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen.

A Kádár Sped Kft. 2007-ben alakult családi vállalkozásként, fő tevékenysége a nemzetközi áruszállítás és szállítmányozás, két nagy céggel, illetve öt-hat kisebbel állnak szerződéses kapcsolatban. Teherautóik száma tizenkettő, a társaság 22 embernek ad munkát a szatmári térségben, ahol az egyik legnagyobb, 20 százalék körüli a munkanélküliségi mutató.

A cég kamionjai javítását, szervizelését most Budapesten végezteti, amely jelentős költséggel jár, így az új, saját szerelőcsarnok létrehozásával jelentős összeget takaríthat majd meg.

A kft. 2011-ben 492 millió forint árbevételt ért el szállítási tevékenységéből. A következő évben 468 millió forint volt a bevétele, a 2013-as év mérlege most készül, de az előzetes számítások szerint hasonló árbevételt értek el, mint tavalyelőtt. A nyereségesen működő vállalkozás az idén is 470 millió forint körüli bevételre számít.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.