Magyarok fejlesztenek Horvátországban

A magyar IP Systems nyerte el a horvát földgáztároló új informatikai szoftverének fejlesztésére és bevezetésére kiírt pályázatot.

LM
2014. 04. 15. 20:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős változásokat hozott az április elsejével induló új üzleti év a horvát nemzeti gáztároló, a Podzemno Skladište Plina d.o.o. (PSP) számára: az uniós előírásokat teljesítve lehetővé vált a tárolás a magánkereskedők számára is. A több szereplős üzleti modellben a tároló működtetéséhez a korábbinál sokkal összetettebb szoftverre volt szükség. Az új informatikai platform fejlesztésére kiírt tenderen a négy induló közül a magyar IP Systems nyert.

„Verhetetlen ajánlatot tudtunk tenni annak köszönhetően, hogy már rendelkeztünk komplex tárolói kapacitásmenedzsment szoftverrel, így egy kész megoldást kellett testre szabnunk, nem a nulláról kezdtük a fejlesztést” – mondta Hock Tamás, az IP Systems ügyvezető igazgatója a Vg.hu-nak.

Az IP Systems a korábbi alapokon egy rugalmas rendszert hozott létre. „Természetesen mindenhol vannak nemzeti sajátosságok – Horvátországban például óránkénti nominálás van, míg Magyarországon a gáznap a nominálás alapja –, de ezek egy stabil platformon viszonylag könnyen kezelhetők” – magyarázta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.