Már április végén megkapják a fizetést az emberek

A központi költségvetési szerveknél foglalkoztatottak bérét és a családi támogatásokat hamarabb utalják.

NT
2014. 04. 29. 14:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A központi költségvetési szerveknél foglalkoztatott több mint 500 ezer ember bérét és a családi támogatásokat – családi pótlék, gyes, gyet, anyasági támogatás – a szokásos határidőnél előbb, már április végén az érintett intézmények rendelkezésére bocsátja a kincstár.

A közlemény szerint a május 1-4-e közötti banki szünnapok miatt ezek a kiadások már az áprilisi központi költségvetési mérlegben megjelennek. Ezért a költségvetés hiánya áprilisban magasabb, májusban alacsonyabb lesz. Az éves hiánycél ugyanakkor nem változik, továbbra is a GDP 2,9 százaléka – hangsúlyozta az NGM.

Az államkincstár szintén kedden azt közölte, hogy előrehozta a családtámogatási ellátások utalását, így már keddig átutalja az áprilisi összegeket a május elseji munkaszüneti nap miatt.

A tájékoztatás szerint minden ügyfél, a bankszámlások és a postai kifizetést választók is megkaphatják az ellátást kedden vagy szerdán. Az intézkedés több tízezer családot érint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.