Már idén beköltöznek az állatok a vidámparkba

2014-ben megkezdődnek egyes beruházások a volt park területén, amelyet az állatkert kapott meg.

BL
2014. 04. 01. 8:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője a lapnak azt mondta: a Pannon Ősvadon középtávú létrehozásának előkészítésére 291,9 millió forintos állami támogatás áll rendelkezésre a főváros idei költségvetésében, a középtávra tervezett beruházást 15 milliárdból hoznák létre. A Pannon Ősvadon egy biodóm típusú létesítmény, azaz egy nagy terjedelmű szubtrópusi csarnok a hozzá tartozó kifutórendszerekkel.

A gazdasági udvarban álló egykori szolgálati épületben egy Mesevárat hoznak létre, ahol szelíd és a mesékből ismerős állatokkal találkozhatnak a látogatók. Idén erre 90,8 milliót szánnak.

A Holnemvolt Parkban már az idén is terveznek látogatókat fogadni, ezért a főváros 51,2 milliós fejlesztési forrást ad. Ide költöztetik át például a tevéket és a flamingókat, de új állatok is lesznek ezen a területen: szarvasfélék, Heck-marha, vaddisznók, struccok.

Az átalakítások után hatvan százalékkal növekszik a Fővárosi Állat- és Növénykert lakóinak élettere. A műemléki védettség alatt álló játékok – mint a hullám- vagy a barlangvasút – maradnak, és valamilyen formában tovább üzemelnek. A terület többi részét állatok lepik el. Felépül egy mesepark, mellette pedig egy akkora biodóm, mely párját ritkítja majd Európában. A bezárás előtt jártunk a vidámparkban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.