Még több gyümölcsöt ehetnek majd a diákok

Ebben a tanévben 2,8 milliárd forintból több mint 2030 hazai iskolában 538 ezer gyermek kaphat legalább hetente kétszer kétféle gyümölcsöt.

NT
2014. 04. 03. 19:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bittsánszky Márton, a program szakmai konferenciasorozatának a baranyai megyeszékhelyen tartott első állomásán az MTI-vel közölte: az Európai Unió a tavalyi agrárpolitikai reform eredményeként a 2014–15-ös tanévre 90-ről 150 millió euróra növelte az európai program keretösszegét, így Magyarország is több forráshoz juthat belőle. A támogatás növekedésének függvényében lehetőség lenne arra, hogy a kezdeményezés előnyeit ne csak az általános iskolák első hat, hanem mind a nyolc évfolyama élvezhesse, és a gyümölcsosztás mellett különböző kísérőrendezvényeket, az egészséges életmódot népszerűsítő oktatásokat is lehessen finanszírozni – fűzte hozzá.

A főosztályvezető-helyettes emlékeztetett arra, hogy a nemzeti program része az európai iskolagyümölcs-programnak, amely azzal a céllal indult, hogy hosszú távú szerepet vállaljon a gyerekek helyes táplálkozási szokásainak kialakításában.

Az állami hozzájárulással együtt ebben a tanévben 2,8 milliárd forintból több mint 2030 hazai iskolában 538 ezer gyermek kaphat legalább hetente kétszer kétféle gyümölcsöt – ismertette. Megjegyezte, több mint 45 millió adag gyümölcsöt és gyümölcslevet osztottak ki a programban részt vevő oktatási intézményekben.

Bittsánszky Márton hozzátette: annak érdekében, hogy minél több iskolát és diákot vonjanak be a programba, Pécs után Székesfehérváron, Zalaegerszegen, Kecskeméten, Miskolcon és Debrecenben szakmai konferenciát tartanak. Ezeken az érintett szakemberek megoszthatják egymással tapasztalataikat és a fejlesztéssel kapcsolatos elképzeléseiket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.