Megérkezett az Air Serbia első járata Budapestre

A légitársaság a nyári menetrendben naponta közlekedik a főváros és Belgrád között.

HBI
2014. 04. 01. 11:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járatot teljesítő ATR 72-600-as gépet a szokásoknak megfelelően vízsugárral köszöntötték a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az első járatot a ferihegyi betonon Rade Drobac, a Szerb Köztársaság budapesti nagykövete, Nikowitz Oszkár belgrádi magyar nagykövet, Szlobodan Ztamenkovics, az Air Serbia kereskedelmi igazgatója és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója köszöntötte.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója biztos abban, hogy a belgrádi járat sikerre van ítélve és rövid idő alatt nagyon népszerű lesz az utazók körében. A korábban Jat Airways néven működő Air Serbia azok után váltott nevet 2013 októberében, hogy stratégiai megállapodást kötött az Etihad Airwayszel. Ennek keretében az Etihad megszerezte a szerb fuvarozó részvényeinek 49 százalékát és a menedzsmentjogokat öt évre. A szerb állam 51 százalékkal és a kilencfős igazgatóságban öt fővel képviselteti magát a vállalatban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.