Meglódulhat az ipari teljesítmény

A vártnál nagyobb mértékben nőttek az ipari megrendelések februárban Németországban – közölte pénteken a német gazdasági minisztérium.

NT
2014. 04. 04. 7:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Februárban a várt 0,1 százaléknál nagyobb mértékben, 0,6 százalékkal nőttek a német feldolgozóipar megrendelései a lefelé módosított 0,1 százalékos januári növekedés után. A februárival együtt már sorban a negyedik egymást követő hónapban nőttek a német ipari megrendelések.

Az ipari megrendelések elsősorban a tőkejavak és félkész termékek iránt megnövekedett belső keresletre támaszkodva emelkedtek februárban.

„Az adatok arra utalnak, hogy az ipari termelés növekedése az elkövetkező hónapokban további lendületet nyer, és a belső kereslet is fellendült az első negyedévben” – írja a minisztérium közleménye.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.