„Megsimogatta” az olaszokat a Fitch

Negatívról stabilra javította Olaszország államadóssági hitelbesorolásának kilátását a cég.

NT
2014. 04. 25. 7:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fitch Ratings indoklása szerint 2013 második felében véget ért az elhúzódó olasz gazdasági recesszió, és 2012 közepe óta jelentősen javultak a finanszírozási kondíciók. 2014 első negyedévében a kötvénykibocsátások átlaghozama 1,6 százalék volt.

A hitelminősítő szerint a kilátások javítását indokolta a pénzügyi rendszerből származó kockázatok csökkenése és a 2013-as olasz folyó fizetési mérleg többlete is.

A Fitch elemzése szerint a gazdasági növekedés még törékeny, februárban 13 százalékra nőtt a munkanélküliség, csökkent a foglalkoztatottság, és 2014 márciusában csak 0,3 százalék volt az éves infláció.

A Firch Ratings megerősítette, hogy számításik szerint 2014-ben 0,6 százalékos olasz gazdasági növekedés lesz, 2015-ben pedig 1 százalékos. A Fitch szerint az alacsony infláció ellenére Olaszország elkerüli a deflációt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.