Megújul Mezőtúr központja

A közel félmilliárd forintos beruházás célja az idegenforgalom fellendítése.

HBI
2014. 04. 02. 7:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Turistacsalogató beruházásként a város egy frekventált helyén hagyományőrző közösségi szolgáltatóházat alakítanak ki. Az épületben civil szervezetek kapnak térítésmentesen helyet, hogy Mezőtúr nagy múltú kézművesmesterségeit bemutassák, és a termékeket a látogatók ingyen kipróbálhassák. Udvarában a hagyományőrzők kiállításokat, bemutatókat és közös rendezvényeket tarthatnak.

A városi strandfürdő fedett uszodája új épületrészt kap, amelyben egy-egy gyermek- és gyógymedencét alakítanak ki, utóbbinak köszönhetően a mozgásszervi, nőgyógyászati és reumatikus panaszok orvoslására alkalmas gyógyvíz a téli időszakban is élvezhető lesz. A bővítés műszaki fejlesztése lehetővé teszi a gyógyvíz hőjének hasznosítását is.

Kívül-belül megszépítik a helyi védelem alatt álló, a városi színházteremnek helyet adó épületet, míg a belvárosi közterek, járdák és sétányok új burkolatot kapnak. Megújítják továbbá a zöldterületeket, ahol egységes arculatú utcabútorokat helyeznek el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.