Mostantól a vietnamiak is pálinkázhatnak

Április első hetében indította az első, ezerliteres szállítmányt a Bolyhos Pálinkafőzde Vietnamba.

VZ
2014. 04. 20. 20:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékoztatása szerint további bővülést is terveznek az exportpiacokon, a távol-keleti országok irányába. A mostani szállítmányt a vietnami tulajdonosokkal rendelkező nagykereskedő, a Vitexim Kft. közreműködésével juttatták el.

Korábban két kisebb megrendelést indítottak Ausztráliába. Az Egyesült Államokban elfogadásra vár jelenleg a címketervük, ahová a terveik szerint 0,375 literes kiszerelésben szállítják majd a következő hetekben a Bolyhos Pálinkát – tette hozzá.

Ismertetése szerint tízféle gyümölcsből készítenek párlatokat, amelyek kétféleképpen kerülnek forgalomba: 50 alkoholfokos ágyaspálinka és a 40 alkoholfokos alappálinka formájában. 2013-ban összesen 2 millió kilogramm gyümölcsöt dolgoztak fel a teljes kapacitás lekötésével, amelyből nagyjából 140 ezer liter ötvenfokos pálinka készült. Az idén, a tavalyihoz hasonlóan, 70-80 ezer liter pálinkát terveznek értékesíteni.

Közölte: félliteres kiszerelésben 100 ezer palackot értékesítenek évente, s a 0,04 literestől az ötliteres palackokon át legalább ötvenféle kiszerelésben kaphatóak a termékeik.

Az üzletvezető elmondta, hogy a töltést és a címkézést géppel végzik, de a gyümölcsaszalványt az ágyaspálinkához kézzel rakják az üvegekbe. A szezon, a gyümölcsök érésével együtt, június közepétől indul, a feldolgozás december közepéig, a főzési szezon pedig április végéig tart. Július elejéig az üzem karbantartását végzik.

Szólt arról is, hogy a Bolyhos Pálinkafőzde ebben az évben május végén rendezi meg kilencedik alkalommal az Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivált. Az idén először jó néhány hungarikumot kóstolhatnak meg a fesztiválozók. Az Újszilvási Ágyaspálinka Fesztiválon önálló kiállítóként ismerhetik meg majd a vendégek egyebek mellett a karcagi birkapörköltet, a kalocsai paprikát, a szikvizet és a fröccsöt, illetve az összes eredetvédett pálinkát is.

A húsz dolgozót foglalkoztató újszilvási cég 2003-ban építette fel az új, európai uniós követelményeknek megfelelő pálinkafőzdét, palackozót és gyümölcsaszalót, az összesen 400 négyzetméteres üzemben bérfőzés mellett kereskedelmi főzést is végeznek.

Tájékoztatása szerint a tavalyi évet 570 millió forintos nettó árbevétellel zárták, a cég stabilan nyereséges.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.