NAV: A söralátétet kellene választani

A szja-bevallás legegyszerűbb módja az egyoldalas adónyilatkozat, amit sokan csak „söralátétként” emlegetnek.

BuL
2014. 04. 16. 8:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint az 1353ADÓNYILATKOZAT elnevezésű nyomtatványon a személyes adatokon túl mindössze három sort kell kitölteni, és a benyújtási határideje május 20.

Az adónyilatkozat a NAV bármely ügyfélszolgálatán beszerezhető, illetve a NAV honlapjáról is letölthető. A kitöltő és ellenőrző programmal elkészített adónyilatkozat az ügyfélkapun keresztül elektronikusan is beküldhető vagy kinyomtatva postán is továbbítható a NAV-hoz.

Felhívták a figyelmet arra, hogy érdemes tanulmányozni a munkáltatótól év elején kapott 13M30-as igazolást, mert azon az is szerepel, hogy az adózó jogosult-e az adónyilatkozat benyújtására. Ebben az esetben az igazolás adatait csak át kell másolni az adónyilatkozat megfelelő soraiba.

A beadási jogosultságról bővebben a nyomtatvány hátoldalán található, illetve a NAV honlapjáról, www.nav.gov.hu oldalról letölthető kitöltési útmutatóból lehet tájékozódni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.