Négy és fél milliárdos beruházás a Nyírségben

Nettó 4,5 milliárd forintból épül ki a szennyvízhálózat hat dél-nyírségi településen jövő év májusáig.

WL
2014. 04. 28. 12:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balla Jánosné nyírbátori MSZP-s polgármester, az érintett önkormányzatok által a beruházás megvalósítására létrehozott víziközmű-társulás elnöke elmondta: 3,7 milliárd forint hazai és uniós pályázati forrást nyert a hat település, ami a teljes költség 83 százaléka, de további 12 százalékos arányú támogatásra kaptak ajánlatot.

A május közepén, végén induló építkezés során Nyírbátorban korszerűsítik a meglévő szennyvíztisztító telepet, felújítják a meglévő hálózatot, komposztáló és iszapkezelő telep épül, valamint ehhez kapcsolódóan Nyírgyulaj és Nyírvasváriban kialakítják a teljes vezetékhálózatot. Encsencsen új tisztítótelep épül, illetve csatornázzák a települést a szomszédos Nyírbéltekkel és Piricsével együtt.

A nyírbátori agglomerációban 1463, míg az encsencsiben 2088 háztartást kötnek majd rá a hálózatra. A hat településen a csatornázottság ezzel közelít majd a százszázalékos mértékhez, csak a külterületi részeken lesz továbbra is egyedi a szennyvízelvezetés és -tisztítás.

A kivitelezési munkákat a debreceni Keviép Építőipari és Kereskedelmi Kft., valamint az olcsvaapáti Zemplénkő Kelet-magyarországi Építőipari Fővállalkozó és Bányászati Kft. végzi.

A cégek vezetői, Miklóssy Ferenc és Toldi Miklós ügyvezető igazgatók a projektnyitó rendezvényen közölték: helyi alvállalkozókat vonnak be az építkezésbe és környékbeli álláskeresőket is alkalmaznak, hogy hozzájáruljanak a térség foglalkoztatási gondjainak enyhítéséhez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.