Nyertek a pályázaton, mégsem kellett nekik a trafik

A negyedik körös trafikpályázat 127 nyertese közül 18 település nyertes pályázója nem írta alá a 20 évre szóló szerződést.

VZ
2014. 04. 22. 6:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap keddi cikke szerint 865 koncesszióra eleve nem sikerült nyertest hirdetni a negyedik körös trafikpályázaton, így minden bizonnyal lesz ötödik kör is.

A lap beszámol arról is, hogy februárban 483 millió szál cigaretta fogyott Magyarországon, ami tavaly februárhoz képest 300 millió, 2012 februárjához képest 500 millió szál visszaesés.

A NAV pénzügyőrei és pénzügyi nyomozói idén eddig összesen 26,9 millió szál cigarettát foglaltak le jövedéki és büntetőeljárásokban – tudta meg a lap az adóhatóságtól. Túlnyomórészt az észak-alföldi régióban próbálkoznak a csempészettel.

A 2014-es költségvetés 932 milliárd forint jövedékiadó-bevétellel számol, míg tavaly összesen 897 milliárd forint folyt be ebből az adónemből. A Magyar Államkincstár adatai szerint idén februárig 125 milliárd forint jött össze jövedéki adóból, ami 13,4 százaléka az egész éves elvárt teljesülésnek – ismerteti az újság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.