Óvatosak a Mercedes fejesei

A német Mercedes-autógyárban a korábbiaknál óvatosabban ítélik meg a világpiac kilátásait.

LR
2014. 04. 20. 17:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első negyedévben jól alakult a piac, „de még meglátjuk, mi lesz a továbbiakban” – mondta Zetsche. Ezzel arra utalt, hogy az Ukrajna körüli konfliktus miatt erősen leértékelődött az orosz rubel. A Daimler elnöke nem akart jóslatokba bocsátkozni a konfliktus hatásait illetően, de emlékeztetett arra, hogy Oroszország a Mercedes fontos piaca – írta a dpa. A világ legnagyobb autópiacáról, a kínairól azt mondta Zetsche, hogy a Mercedes értékesítése ott szépen gyorsul: idén az első negyedévben 47 százalékkal több kocsit adtak el Kínában, mint egy évvel azelőtt. Tavaly egész évben 11 százalékkal nőttek a Mercedes eladásai Kínában. A teljes kínai személyautó-piac idei növekedését 10 százalékosra jósolta a Daimler elnöke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.