Picit kevesebb PC-t adtak el

Csak csekély mértékben, 1,1 százalékkal csökkent a személyi számítógépek eladása az első negyedévben az EMEA régióban.

LR
2014. 04. 19. 22:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európát, a Közel-Keletet és Afrikát magába foglaló EMEA régióban az idén az első negyedévben 21,771 millió személyi számítógépet értékesítettek, 1,1 százalékkal kevesebbet a 2013 első negyedévi 22,009 milliónál. Az asztali számítógépek értékesítése 1,4 százalékkal emelkedett, a hordozható személyi számítógépeké pedig 2,6 százalékkal csökkent.

Az EMEA régióban az idei első negyedévivel együtt már a hetedik egymást követő negyedévben csökkent a személyi számítógépek értékesítése. Európában az eladások 8,6 százalékkal növekedtek, ezen belül is a vállalati szférában 15,1 százalékkal, a lakossági szférában pedig 2,1 százalékkal. Kelet- és Közép-Európában az eladások 16,7 százalékkal, a Közel-Keleten és Afrikában pedig 8,4 százalékkal csökkentek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.