Rekordforgalmat produkált a budapesti repülőtér

Minden eddiginél nagyobb volt a márciusi forgalom a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

KG
2014. 04. 11. 13:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A repülőteret üzemeltető társaság pénteki közleménye szerint a húsvéti ünnepek sokszor vannak márciusban, mint például tavaly is. Ebben az évben viszont április végére esik húsvét, ezért is számít jelentős bővülésnek, hogy a márciusi forgalom 5 százalékkal meghaladta a tavalyi harmadik hónapit.

A hagyományos és a diszkont szektorban is voltak olyan légitársaságok, ahol a járatok kihasználtsága meghaladta a 90 százalékot, ami nagyon jónak számít nemzetközi összehasonlításban is – közölte a BA. Hozzátette azt is, hogy a március a téli menetrendi időszak utolsó hónapja, a nyári menetrend az eddiginél jóval több új járatot és nagyobb forgalmat ígér.

A BA idei átlagosan 7,4 százalékos forgalomnövekedése jelentősen túlszárnyalja a 4,2 százalékos uniós átlagot és lényegesen jobb, mint régiós versenytársaié, Bécsé, Prágáé és Varsóé – hangsúlyozta közleményében a társaság.

A 2014-es nyári menetrendben 37 légitársaság 85 célállomásra kínál utakat Budapestről. A közlemény szerint a felkínált üléskapacitás alapján minden idők legerősebb forgalmára számíthat a repülőtér.

A Budapestről elérhető városok statisztikáját továbbra is toronymagasan London vezeti havi 90 000 utassal, de dinamikusan nőtt a forgalom Brüsszelbe, Rómába és Moszkvába is. Az elmúlt hét évben a budapesti repülőtér fejlesztésére elköltött 330 millió euró, azaz több mint 100 milliárd forint végre meghozza a gyümölcsét – idézi a közlemény Jost Lammerst, a BA vezérigazgatóját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.