Senki sincs biztonságban a lejárt élelmiszerektől

Csak idén 686,6 tonna élelmiszert kellett kivonni a forgalomból.

VZ
2014. 04. 22. 7:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap keddi cikke ismerteti: legtöbbször a minőségmegőrzési idővel trükköznek az élelmiszer-kereskedők, a tavalyi ellenőrzések alapján leggyakrabban a húsokat és húskészítményeket érintették a csalások.

Második helyen a jelölési kifogások állnak, a harmadik legtöbbször előforduló probléma pedig a nyomon követhetőség hiánya volt – tudta meg a lap a Vidékfejlesztési Minisztériumtól.

Az idei első negyedév után már 16 982 ellenőrzésen vannak túl a hatóságok, ebből 810 végződött összesen több mint 122 millió forint összegű bírsággal. Az első három hónapban különböző okok miatt 4952 tétel – 686,6 tonna – élelmiszert kellett kivonni a forgalomból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.