SZÉP-kártya: május végéig van idő

Május 31-ig lehet elkölteni a SZÉP-kártyákra 2012-ben feltöltött összegeket.

WL
2014. 04. 06. 5:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács István az MTI-nek elmondta: 2013-ban 900 ezer SZÉP-kártya-tulajdonos több mint 50 milliárd forintot költött, ami vitathatatlanul sokat lendített a tavaly rekordévet záró belföldi turizmuson.

Felidézte: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2013-ban a belföldi szállásdíjbevételeknek átlagosan a negyede érkezett SZÉP-kártyákról, de vidéken és a kiemelt vidéki településeken ez 30-70 százalék között mozgott. Ott, ahol nagyobb a külföldi vendégek forgalma (például Hévízen), láthatóan kisebb, 30 százalék körüli a SZÉP-kártyával való fizetés, míg a hazai turisták által inkább látogatott térségekben (például Gyulán, Hajdúszoboszlón, Harkányban) akár 60 százalék is volt a SZÉP-kártyával való fizetés bizonyos időszakokban.

Kovács István hangsúlyozta: a hoteleknek érdeke, hogy vendégeik Széchenyi-pihenőkártyáikkal fizessenek, mert az üdülési csekk 6 százalékos jutalékával szemben a SZÉP-kártyának csupán 1 százalék a jutaléka.

A főtitkár szerint csaknem 4,5 milliárd forint van még 2012-es feltöltésként a SZÉP-kártyákon. Hozzátette, a különböző szálláshelyek és szolgáltatók sokféle akcióval próbálják kikapcsolódásra, pihenésre ösztönözni azokat a kártyatulajdonosokat, akiknek már csak május végéig van lehetősége elkölteni a kapott összeget, különben az visszakerül a munkáltatóhoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.