Szerkezeti reformokra van szükség

Újra kell indítani a szerkezeti reformokat a közép- és kelet-európai átalakuló térségben – véli az EBRD elnöke.

KG
2014. 04. 29. 13:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sir Suma Chakrabarti, aki az Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF) nevű londoni székhelyű globális pénzügyi kutatóintézet rendezvényén szólalt fel, kiemelte a régió energiaszolgáltatási szektorát azon ágazatok között, amelyekben az EBRD megítélése szerint a szerkezeti reformfolyamat a leginkább „beragadt”, sőt egyes országokban visszafordult.

Sir Suma példaként említette, hogy Magyarországon és Bulgáriában „adminisztratív jellegű díjcsökkentések” történtek, amelyek a költségmegtérülési szint alá nyomják az árakat. Az EBRD elnöke szerint ez elriasztja a beruházókat, és hosszabb távon a gazdaság versenyképességét is alááshatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.