Talpra állt az ország

A gazdaságélénkítő programoknak köszönhetően csökkentek az adóterhek, a kkv-k száma nő – emelte ki Szatmáry Kristóf.

BL
2014. 04. 02. 7:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eredményekhez nélkülözhetetlen volt az új alaptörvény megalkotása, a túlzottdeficit-eljárás alóli kikerülés, a Nemzetközi Valutaalaptól való „megszabadulás”, valamint a multinacionális vállalatok és a bankok különadóinak fenntartása – sorolta.

Elkezdtek növekedni a lakossági megtakarítások, növekszik a vásárlóerő és bővül a fogyasztás, amelyekhez nagyban járul hozzá a rezsicsökkentés, a családi adókedvezmény, a reáljövedelmek növekedése. A foglalkoztatás bővülését azonban csak a kis- és középvállalkozásokkal együttműködve lehet elérni – mondta az államtitkár, megemlítve a kkv-kat támogató kedvezőbb adópolitikát és a jegybank növekedési hitelprogramját.

Az ellenzék munkahelyvédelmi tervével kapcsolatban az államtitkár azt mondta: semmilyen konkrét programjuk nincs. „Ígérnek 250 000 új munkahelyet, ám hogy hogyan, azt nem tudjuk.”

Az újraiparosítás politikájának sikereként értékelte az államtitkár a Hankook, a Bosch, a Continental, a Samsung és a Lego hazai kapacitásbővítését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.