Több száz milliós beruházás érkezik Kecskemétre

A Horacél Kft. ezzel újra versenyképessé válhat a piacon.

CSD
2014. 04. 14. 21:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kecskeméti fémszerkezeteket gyártó cég 87 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az Új Széchenyi-terv keretein belül. A Horacél Kft. 248 millió forintot meghaladó beruházással bővítette gyárát, ezzel versenyképessé téve magát a piacon. A gazdasági társaság közleménye szerint olyan korszerű eszközöket állítottak termelésbe a pályázati támogatás segítségével, melyek a cég versenyképességét javították, valamint a legkorszerűbb eljárásokat tudják alkalmazni.

A Horacél Kft. 1999-ben alakult. Fő tevékenysége a fémszerkezetek gyártása, melyben jelentős referenciákkal rendelkezik a hazai és az európai piacon is. A gazdasági társaság 2011. novemberben nyújtott be pályázatot, mely pozitív elbírálásban részesült. Az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott támogatás összege 86,9 millió forint volt. A beruházást 2014. március végén fejezték be.

A táborfalvai cég 2011-ben 995 millió forint nettó árbevételt ért el, amelyet 2012-ben 1,13 milliárd forintra tudott növelni. Az üzemi tevékenység eredménye ugyanebben az időszakban 56,9 millió forintról 191,4 millió forintra nőtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.