Több új villamost kap Budapest

Az eredetinél tervezettnél tízzel több, 47 CAF jármű érkezik.

GB
2014. 04. 22. 21:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előzményekhez tartozik, hogy a Fővárosi Önkormányzat villamos- és trolibeszerzési tenderét a kedvezményezett Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csak késve tudta lezárni, mert a tenderből kizárt Skoda megtámadta az eredményt a Közbeszerzési Döntőbizottságnál. A jogerős eredményt végül március 3-án hirdethették ki, emiatt néhány villamos átadása 2016-ra, az új uniós költségvetési ciklusra csúszott volna át, amelyet a 2013-ban lezárult ciklus támogatásából nem fizethettek ki.

A BKK az MTI megkeresésére közölte, ez a támogatási források részleges elvesztésével járt volna, ezért megállapodtak a spanyol CAF-fal arról, hogy felgyorsítják a gyártást, cserébe a BKK lehívja a tízdarabos opciót, amelynek gyártásában már magyar ipari szerepvállalás is lehet. A kormányrendelet ehhez biztosít milliárdos nagyságrendű plusz forrást, a 23 milliós többlet önrész vállalásáról pedig a Fővárosi Közgyűlés dönt.

A Budapestre érkező új CAF villamosok száma így 37-ről 47-re nő, ebből a hosszabb, 56 méteres, az 1-es vonalára szánt villamosok száma változatlan (12) marad, a rövidebb járművek száma nő 25-ről 35-re.

A forrás biztosításához a támogatási szerződés, valamint a Fővárosi Önkormányzat és a BKK közötti megállapodást is módosítani kell, ezek előkészítése a BKK tájékoztatása szerint folyamatban van.

A tavaly nyáron indított közbeszerzésen négy értékelhető ajánlat volt: a Ganz-Skoda, a spanyol CAF, a német Siemens és a svájci Stadler adott be dokumentumokat. A BKK augusztus 23-án adta ki az eljárást lezáró döntését, amely ellen a Ganz-Skoda jogorvoslati eljárást kezdeményezett; két közbeszerzési döntőbizottsági eljárás is volt a hiánypótlások és újraértékelés miatt, ez jelentős késedelmet okozott a villamosbeszerzésben.

A BKK kétféle villamost vesz: a rövidebb, 34 méteres villamosok a 3-as vonalára, valamint a 2014 tavaszától kiépülő budai fonódó villamoshálózatra, azaz a 17-es, a 19-es és a 61-es vonalára kerülnek. A nagyobb, a Combino villamosoknál is valamivel hosszabb, 56 méteres szerelvények a meghosszabbított 1-es vonalon közlekednek majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.