Túl sok volt a tartósítószer a sütiben

Magas tartósítószer-tartalom miatt megtiltotta egy sütőüzem egyes cukrászati termékeinek árusítását a NÉBIH.

HBI
2014. 04. 10. 21:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlés szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei sütőüzem kálium-szorbát felhasználásával előállított termékeinek forgalomba hozatalát tiltották meg, illetve elrendelték az érintett áruk kivonását, azonnali visszahívását az üzletekből. A forgalmi korlátozás és áruvisszahívás az április 7-ét megelőzően, kálium-szorbát felhasználásával készült termékekre vonatkozik.

A tilalom az élelmiszer-biztonsági megfelelőségnek megállapításáig tart. A szakemberek a kereskedelmi forgalomban és a sütőüzemben vett mintákban mutatták ki a magas tartósítószer-adalékot, amely volt, hogy a megengedett értéknek a kétszeresét is meghaladta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.