Újabb gyárat épít a Daimler

Az automata sebességváltó-gyáregység az erdélyi Szászsebesen épül.

HZS
2014. 04. 04. 20:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Daimler romániai leányvállalata, a Star Transmission társaság 2016 elejére tervezi a kilencsebességes automata sebességváltók szászsebesi gyártásának a megkezdését az új, 80 ezer négyzetméteres gyárcsarnokban. A 240 millió eurós beruházással felépítendő üzem a Star Transmission harmadik gyáregysége a Kolozsvártól 110 kilométerre délre fekvő kisvárosban. A másik két gyáregységben ötsebességes, illetve hétsebességes automata sebességváltókat gyártanak. Az új kapcsolószekrénygyár ötszáz embernek ad majd munkát.

A Hotnews.ro hírportál közlése szerint a Star Transmission 37,4 millió eurós román állami támogatást kapott a szászsebesi beruházásaihoz. „Románia immár bekerült az európai gépkocsigyártók tízes élcsoportjába. Ez egy olyan hagyományos terület, amelyet a továbbiakban is erősíteni kívánunk. Egy ilyen beruházás más beruházásokat von maga után, hozzájárul a munkahelyteremtéshez és a lakosság életszínvonalának az emelkedéséhez” – idézte a Mediafax hírügynökség Victor Ponta miniszterelnököt.

„A mostani beruházással sikerrel tudjuk kielégíteni az automata sebességváltós gépkocsik iránti növekvő keresletet” – jelentette ki Markus Schafer, a Mercedes Benz Cars igazgatótanácsának a tagja. Tavaly júliusban 30 millió euróból valósult meg a Star Transmission első szászsebesi gyáregysége, amelyben ötsebességes automata sebességváltókat készítenek és 250 alkalmazottat foglalkoztatnak. A második, hétsebességes automata váltókat gyártó egységet ez év januárjában avatták fel. A 40 millió euróból megvalósított gyáregységben 150-en dolgoznak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.