időjárás -3°C Natália 2023. december 9.
logo

Újabb gyárat épít a Daimler

HZS
2014.04.04. 20:35

Az automata sebességváltó-gyáregység az erdélyi Szászsebesen épül.

A Daimler romániai leányvállalata, a Star Transmission társaság 2016 elejére tervezi a kilencsebességes automata sebességváltók szászsebesi gyártásának a megkezdését az új, 80 ezer négyzetméteres gyárcsarnokban. A 240 millió eurós beruházással felépítendő üzem a Star Transmission harmadik gyáregysége a Kolozsvártól 110 kilométerre délre fekvő kisvárosban. A másik két gyáregységben ötsebességes, illetve hétsebességes automata sebességváltókat gyártanak. Az új kapcsolószekrénygyár ötszáz embernek ad majd munkát.

A Hotnews.ro hírportál közlése szerint a Star Transmission 37,4 millió eurós román állami támogatást kapott a szászsebesi beruházásaihoz. „Románia immár bekerült az európai gépkocsigyártók tízes élcsoportjába. Ez egy olyan hagyományos terület, amelyet a továbbiakban is erősíteni kívánunk. Egy ilyen beruházás más beruházásokat von maga után, hozzájárul a munkahelyteremtéshez és a lakosság életszínvonalának az emelkedéséhez” – idézte a Mediafax hírügynökség Victor Ponta miniszterelnököt.

„A mostani beruházással sikerrel tudjuk kielégíteni az automata sebességváltós gépkocsik iránti növekvő keresletet” – jelentette ki Markus Schafer, a Mercedes Benz Cars igazgatótanácsának a tagja. Tavaly júliusban 30 millió euróból valósult meg a Star Transmission első szászsebesi gyáregysége, amelyben ötsebességes automata sebességváltókat készítenek és 250 alkalmazottat foglalkoztatnak. A második, hétsebességes automata váltókat gyártó egységet ez év januárjában avatták fel. A 40 millió euróból megvalósított gyáregységben 150-en dolgoznak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.