Újabb több tízmilliós hitelkeret

A Magyar Fejlesztés Bank (MFB) Zrt. újabb 75 millió eurós hitelkeret-megállapodást kötött az Európa Tanács Fejlesztési Bankjával (CEB) – közölte az MFB szerdán az MTI-vel.

CSD
2014. 04. 16. 15:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MFB tájékoztatása szerint a hitelkeretet a kis- és középvállalkozásoknak, az önkormányzati szektornak, valamint a panelprogramra nyújtandó hitelek refinanszírozására használhatják fel.
A hitel legfeljebb 5 részletben hívható le. Az első lehívásra a közeljövőben sor kerül, a hitel kamata 5-7 éves futamidő mellett az EURIBOR plusz 0,9 százalék körül várható.

Az MFB és a CEB között 2004 óta hét szerződésben, összesen 620 millió eurónyi forrás bevonásáról született megállapodás. A pénzből különböző vállalkozás- és infrastruktúra-fejlesztési, valamint önkormányzati hitelprogramokat finanszíroz az MFB.

A CEB-et 1956-ban alapították, 41 tagja van. Magyarország 1998-ban csatlakozott a tulajdonosi körhöz, az MFB 1999-től vesz részt a hitelprogramjaiban. A CEB mérlegfőösszege 2013-ban 24,5 milliárd euró volt, a bank tavaly 1,8 milliárd euró hitelt nyújtott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.