Újraindulhat a hazai öblösüveggyártás

Uniós források segítségével támogatnák mindkét magyar síküveggyárban az öblösüveggyártás újraindítását.

KG
2014. 04. 01. 8:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államtitkár szerint nem kizárt, hogy az uniós pénzek mellett a központi költségvetésből is kaphatnak forrást a gyártók, cserébe az állam többségi részesedésre törekszik.

A magyar öblösüveg-kapacitásokat illetően az államtitkár hozzátette, akár több száz millió palackot lehetne évente előállítani. Ezzel jelentős összegeket takaríthat meg az állam és a palackokat igénylő hegyközségek is, amelyek a színes öblösüveget 100 százalékban külföldről vásárolják.

Előzetes igényfelmérés szerint csak Salgótarjánban évi 400 millió palackot lehetne gyártani, ezzel 350 ember jutna állandó munkához. A másik üzemben, a csaknem százéves üveggyártási hagyományokkal rendelkező orosházi gyárban jelenleg csak síküvegek továbbfeldolgozása zajlik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.