Varga: Új időszakot él az ország

Egyre távolabb kerülünk a kritikus helyzettől – mondta a gazdasági helyzetről szólva Varga Mihály.

MNO
2014. 04. 06. 13:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetgazdasági miniszter elmondta, mióta kikerültünk a túlzottdeficit-eljárás alól, egyre távolabb kerülünk a kritikus helyzettől. Saját erőből csökken az államadósság, a gazdaság pedig növekszik. Ebben nagy szerepe van annak az unortodox gazdaságpolitikának, melynek elemeit Európa-szerte több ország átvette. Varga Mihály kifejtette, enélkül a modell nélkül sok fejlesztés nem valósulhatott volna meg.

Közölte, 2010-től a közteherviselés új időszakát éli az ország, ahol a nyereségesebbek nagyobb részben járulnak hozzá a közöshöz. Mesterházy Attila viszont visszatérne a 2010 előtti időkhöz – tette hozzá.

A devizahitelekről szólva Varga elmondta, „a kormány a lehetősége határáig ment el”, de kész további lépéseket tenni a helyzet rendezése érdekében. Emlékeztetett a végtörlesztésre és az árfolyamgátra, mellyel több százezer devizaadósnak segítettek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.