700 milliót költ a GYSEV

A beruházással konténerszállító vasúti kocsiparkját bővítik.

LM
2014. 05. 05. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rázó László tájékoztatása szerint jelenleg 35 ilyen kocsival rendelkeznek, ehhez saját forrásból 25 nyitott, konténerszállító vasúti teherkocsit vásárol a GYSEV CARGO Zrt. A beszerzés a megnövekedett szállítmányozási igények kielégítését és a kombinált, konténeres fuvarozás erősítését szolgálja.

A szóvivő jelezte: a cég az aradi székhelyű, német tulajdonosi háttérrel rendelkező AstraRainIndustrie járműgyártótól szerzi be a vasúti teherkocsikat. A 25 darab hattengelyes, 27,5 méter hosszú eszközt a megrendelés után még az idén elkezdik gyártani, és várhatóan 2015 első negyedévében érkezhetnek meg a soproni székhelyű vállalathoz.

A vasúttársaság tavaly 600 millió forint értékben vásárolt 50 darab, elsősorban ömlesztett áru szállítására alkalmas Eaos típusú teherkocsit – emlékeztetett a szóvivő.

Befejeződött a GYSEV csaknem 50 milliárd forint értékű fejlesztése, a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd-vasútvonal korszerűsítése. A vasúttársaság történetében még nem volt ekkora léptékű beruházás – mondta el még április elején a projektzárón Kövesdi Szilárd. Nem sokkal ezután jelentette be a társaság, hogy várhatóan jövő nyáron zárul a Porpác–Mosonszolnok-vasútvonal villamosítása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.