A kormány nyugodt építkezésre készül

Megindult a gazdasági növekedés, nőnek a reálbérek, minimális az infláció – mondta Varga Mihály.

WA
2014. 05. 22. 19:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: az új kormány júniusi megalakulásáig a nemzetgazdasági tárca előkészíti azokat a lépéseket, amelyek a következő négy évben meghatározzák az ország gazdaságpolitikáját.

A nemzetgazdasági miniszter, aki a szövetségben a társelnöki posztot is betölti, felszólalásában hangsúlyozta: az eddig elért eredményekben jelentős szerepet játszottak azok a külföldi vállalatok, amelyek az elmúlt években folyamatosan bővítették magyarországi jelenlétüket és bíztak a sikerben, a gazdaság fellendülésében.

„A kormány csökkentette a munkát terhelő adókat, rugalmasabbá tette a munkaügyi szabályozást, átszerveztük a felsőoktatást, ezzel párhuzamosan német mintára létrehoztuk a duális szakképzési rendszert” – mutatott rá a nemzetgazdasági tárca vezetője.

Varga Mihály kifejtette, hogy a külső kereslet további, fokozatos élénkülésével és ezzel egyidejűleg a magyar export dinamikus növekedésével számol a kabinet. A gazdaság erősödéséhez hozzájárul majd, hogy 2014 és 2020 között a rendelkezésre álló források 60 százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre fordíthatja az ország, szemben a korábbi 16 százalékkal – fűzte hozzá. A közgyűlésen Chris Mattheisen, a Joint Venture Szövetség elnöke beszámolt az elmúlt év eredményeiről, felvázolta a szervezet előtt álló időszak feladatait, és tisztújításra is sor került.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.