A Tesco is kiáll a magyar tej mellett

A Tesco-Global Áruházak Zrt. csütörtökön a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács tagja lett.

LM
2014. 05. 15. 18:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint Mélykuti Tibor, a terméktanács elnöke és Nigel Jones, az áruházlánc vezérigazgatója megállapodást írt alá, amelyben olyan közös célokat határoztak meg, melyek a belföldi piaci szereplők és a vásárlók érdekeit egyaránt szolgálják.

A Tej Terméktanács arra törekszik, hogy a tejágazat piaci szereplői között szabályozott viszonyrendszer alakuljon ki, és rendelkezzenek azokkal az ismeretekkel, amelyek nélkülözhetetlenek a gazdasági tevékenység tervezhetőbbé tételéhez, valamint az eredményes működéshez. A terméktanács célja továbbá, hogy a tej és tejtermékek belföldi fogyasztása növekedjen és a tejágazat társadalmi megítélése javuljon.

 

A hazai beszállítók kiemelt partnereként a Tesco számára is fontos, hogy a tejágazat szereplői egységes rendszerben, azonos elvek alapján működjenek, ezzel is biztosítva a fogyasztók minőségi kiszolgálását – olvasható a tájékoztatóban. Az áruházlánc tapasztalatai ugyanis azt mutatják, hogy a fogyasztók egyre tudatosabbak és egyre inkább a minőségi termékeket keresik.

Ezzel párhuzamosan folyamatosan nő a magyar termékek népszerűsége, forgalma is. A Tesco polcain a friss tej kategóriában kizárólag a magyar beszállítók, százszázalékosan magyar tejét értékesíti. A társaság továbbá komoly erőfeszítéseket tesz a friss tej részarányának növelése érdekében az UHT – hosszan friss – tejjel szemben. Ennek eredményeként az UHT tej aránya a friss tejjel szemben 72-28 százalékról a 68-32 százalék felé mozdult el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.